Artikelen

Alle artikelen3 april 2015. - Er is een nieuwe bijenzoekkaart beschikbaar voor 38 soorten bijen die veel in tuinen voorkomen. De illustraties zijn van Jeroen de Rond en van hoge kwaliteit. Van verschillende soorten zijn zowel mannetje als vrouwtje afgebeeld en van sommige ook verschillende kleurvormen (bijvoorbeeld lichte en donkere weidehommels). Achterop de zoekkaart staan teksten met beschrijvingen van de soorten. 

De zoekkaart is gedrukt op onscheurbaar, watervast materiaal (polyart) en dus bestand tegen veelvuldig gebruik. Hij is te bestellen voor € 1,50- (excl. verzendkosten) via eis@naturalis.nl

U kunt hier een PDF downloaden. Het formaat van de zoekkaart is echter zodanig dat hij niet handig printbaar is. De gedrukte versies zijn in acht slagen gevouwen (als 'leporello') en handig in en uit te vouwen.

De zoekkaart is uitgegeven door EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis, in samenwerking met Stichting Land van Wijk en Wouden en Stichting De Groene Motor. Uitgave werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.

Geplaatst in: Bijen, Determinatie

Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden