Artikelen

Alle artikelen2 maart 2018. - Er is een nieuwe editie verschenen van het eerste deel reeks bijendeterminatiewerken in de boekenserie Fauna Helvetica. Dit betreft het deel over de hommels van Zwitserland, waarin ook een sleutel tot de bijengenera is opgenomen. Alle Nederlandse soorten staan er in. De tekst is in het Duits, maar er is ook een Franstalige versie van de sleutels toegevoegd. Klik hier voor een voorproefje (PDF). 

Deze tweede editie is flink verbeterd ten opzichte van de eerste uit 1996. De sleutels zijn aangepast, nieuwe kenmerken zijn toegevoegd en de illustraties zijn verbeterd. Ook is er nieuwe informatie over de verspreiding van de soorten in Zwitserland opgenomen. Voor serieuze hommelliefhebbers is dit een waardevol werkje. 

Wees er snel bij: de oplage bedraagt slechts 800 exemplaren. Het valt te verwachten dat deze editie hetzelfde lot is beschoren als de eerste, die al vele jaren uitverkocht en onvindbaar was. Het boek kost 50 Zwitserse francs (circa 43 Euro) en is hier te bestellen

Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden