Artikelen

Alle artikelen20 augustus 2018. - Beheerders en bestuurders opgelet: Nederland Zoemt organiseert binnenkort in elke Nederlandse provincie cursussen voor bijvriendelijk beheer. Altijd al iets voor de bijen in je gemeente willen doen, maar nooit geweten hoe? Dit is je kans om meer te weten te komen!

Voor meer informatie over de cursussen klik hier. 

In het kader van het Zuid-Hollandse Bijenlandschap (onderdeel van Groene Cirkels) is een overzichtelijke brochure samengesteld getiteld Kosten en baten bijvriendelijk beheer. Wat zijn precies de verschillen in kosten tussen gazonbeheer, ruw gras, bloemrijk gras, gefaseerd maaien en sinusbeheer? En wat zijn de kosten van verschillende typen maaimachines en andere werkzaamheden die bij bijvriendelijk beheer komen kijken, zoals klepelaars, maai-zuigcombinaties, cyclomaaiers, afvoeren van maaisel etc.? Deze zaken worden in de brochures inzichtelijk gemaakt. 

Klik hier voor de brochure Kosten en baten bijvriendelijk beheer

Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden