Invoeren waarnemingen

Invoeren waarnemingen

 

Invoeren van Planten

Bij waarneming.nl kun je je aardbeiplant registeren, we weten dan dat je meedoet. Als de plant na een tijdje ook aardbeien gevormd heeft, kun je hier ook de foto's van je aardbeien kwijt. Ga naar invoerpagina van planten bij waarneming.nl

 


Invoeren van Bestuivers

Maak foto's van de bestuivers die op de aardbeibloemen gaan zitten. Je kunt de foto uploaden en aangeven wat voor soort bestuiver jij denkt dat het is: een honingbij, hommel, zweefvlieg, wilde bij of een ander insect. Ga naar invoerpagina van bestuivers bij waarneming.nl

 


Doorgeven van Observaties

Wetenschappers observeren vaak speciefieke planten voor een tijdje om meer te weten te komen over de bestuivers die daar op af komen. Dat kun jij ook doen! Observeer jouw aardbeiplant een kwartiertje en turf welke bestuivers er langskomen. Het is wel van belang een mooie, zonnige dag met niet teveel wind uit te kiezen, anders zul je niet veel bestuivers zien! Ga naar het observatie formulier om je resultaten in te vullen. 

 


Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden