Links en tips

Handige links met tips

Bijen hebben voedsel en onderdak nodig: Bed and Breakfast. En jij kunt daarbij helpen! Via onderstaande links vind je allemaal handige tips om (wilde) bijen in jouw omgeving te helpen.

Bed

Sommige bijen wonen graag in een bijenhotel, terwijl andere bijen juist liever een holletje maken in het zand. Op deze site vind je heel veel informatie over geschikte onderkomens voor bijen. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende soorten nestelplaatsen. Verder vind je tips om zelf een bijenhotel te maken.  


Breakfast

Welke planten zijn nou geschikt voedsel voor wilde bijen? Bekijk deze lijst van planten die zeer geschikt zijn als eten voor (wilde bijen), samengesteld door David Klein van de Wageningen Universiteit.


Herkenning

Er zijn maar liefst 350 soorten wilde bijen in Nederland, en deze zien er allemaal nét een beetje anders uit. Die zijn heel lastig uit elkaar te houden, maar met behulp van deze handige zoekkaarten kun je kijken welke bestuivers je zelf gezien hebt! Naturalis heeft ook een soortzoeker van tuinbijen gemaakt, waar je meer informatie kunt vinden over verschillende soorten. Groene cirkels Bijenlandschap

Naast bijenradar zijn er nog allerlei andere projecten in de buurt om bijen te helpen. Bekijk de website van het groene cirkels bijenlandschap, daar vind je nog veel meer informatie over bijen en andere bijenprojecten. En neem ook eens en kijkje op de facebook pagina van bijenlandschap. 

Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden