Wat is Bijenradar?

Wat is bijenradar?


Bekijk onze promo video!

 

​Bijenradar is een onderzoek waar iedereen aan mee kan doen: burgerwetenschap dus. Bij Naturalis willen we weten hoe het gaat met bijen en bestuiving en dat kunnen we niet alleen, daar kan jij bij helpen!                                                               

Het lijkt niet goed te gaan met de wilde bijen en honingbijen in Nederland! Dat is niet alleen slecht nieuws voor de honderden soorten wilde bijen zelf, maar ook voor ons. Bijen zijn de belangrijkste bestuivers van wilde planten en voedselgewassen. Ze bestuiven niet alleen het fruit en de groente op het platteland, maar ook in de stad. Denk maar aan stadslandbouw en aan de appelboom en aardbeiplant in je eigen tuin. 

We weten niet precies hoe het met bijen en andere bestuivers in de stad gaat en of er voldoende bestuiving is. Dat  gaan  we met jullie hulp onderzoeken. Doe mee met bijenradar en laat de onderzoekers van Naturalis weten welke bestuivers er in jouw tuin voorkomen en of je aardbeien goed bestoven worden.

 

Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

  

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden