BijeninitiatievenFormulier

Bijeninitiatieven wijzigingsformulier

Via dit formulier geef je een wijziging door voor jouw bijeninitiatief.

Verplichte velden zijn aangegeven met: *

Hieronder vind je een paar zaken waar je op moet letten:

  • Controleer eerst of het echt om jouw initiatief gaat, voordat je iets verandert. Kijk bijvoorbeeld naar de naam van het initiatief of andere kenmerken die bij jouw initiatief horen.
  • Vindt jouw initiatief in meer dan 1 gemeente of 1 provincie plaats?  Kies dan uit de alfabetische lijst voor “Niet in één specifieke gemeente” of “Landelijk”.

Na jouw aanpassing
Klik je op de button “update”?  Dan ontvangt de beheerder jouw wijzigingen. En krijg jij een bevestigingsmail.  We werken de database en de website maandelijks bij. Dit doen we op een vast moment in de maand, daarom kan het even duren voordat we jouw wijziging(en) hebben verwerkt.

 OrganisatieGemeenteProvincieBijenactiesStatus
Stichting Arista Bee ResearchTerschellingFrieslandJaLopend Terschellinger Varroa-resistente zwarte bijhttps://aristabeeresearch.org/nl/varroa-resistentie/   Nationale BijenstrategieAanleg en/of Beheer Agrarische gronden; Openbaar, gemeentelijk groen; Recreatie- en natuurgebiedenNiet van toepassing (bv. in het geval van maatschappelijke actie)De oorspronkelijke Europese bij, de Zwarte Bij (Apis mellifera mellifera) wordt net als veel andere wilde bijensoorten in haar bestaan bedreigd. Bij deze honingbij zorgt vooral de infectie met de oosterse Varroa destructor mijt en de ziektes die deze parasiet meebrengt voor erg hoge sterfte. Het aantal teeltgroepen en bronnen voor raszuivere Apis mellifera mellifera is erg beperkt. Er zijn nog bijna geen Zwarte Bij initiatieven die werken naar een Varroa resistente bij. Aanpak • In de eerste fase van het project wordt de bestaande populatie getest op haar zuiverheid (morfologie en genetica van de zwarte bij). Als dit nodig is zal een deel van de populatie worden vervangen met raszuiver zwarte bij materiaal uit andere vergelijkbaar gebieden. • In de tweede fase vindt er een selectie plaats op Varroa-resistentie. Hierbij worden ook andere belangrijke eigenschappen (zachtaardigheid, zwermtraagheid, honingdracht, genetische variatie) meegenomen. Voor het selecteren op Varroaresistentie maken de imkers gebruik van een door Arista Bee Research ontwikkelde methode. De methode bestaat uit een screening van volken op een van nature aanwezig genetisch vastgelegd gedrag: Varroa Sensitive Hygiene (“VSH”). Bij volken met VSH genen zijn werksters in staat de voortplantende Varroa mijten te detecteren in het broed en deze voordat ze zich hebben kunnen voortplanten, te verwijderen. • In de derde fase zal het eiland helemaal Varroa-resistent zijn en worden gebruikt als reservoir en distributiestation. De imkers op Terschelling hebben besloten om als collectief een Zwarte Bij populatie (200+ volken) te telen. Met de veredelingsaanpak van Arista Bee Research wordt deze ook Varroa-resistent. Deze populatie kan dan in de toekomst een reservoir en distributiestation zijn voor imkers die graag resistente zwarte bijen willen houden Voor honingbijenNog niet bekend15-12-2020 15:29:42Terschelling    
In welke gemeente vindt jouw initiatief plaats? *
Terschelling
In welke provincie vindt jouw initiatief plaats? *
Friesland
Is je initiatief al gestart? *
Ja
Wat is de status van het initiatief? *
Lopend
Organisatie *
Website organisatie
Naam initiatief
Website met informatie over het initiatief
Naam contactpersoon (AVG)
E-mailadres contactpersoon(AVG) *
Telefoonnummer contactpersoon (AVG)
Koepel waaronder initiatief aangemeld
Nationale Bijenstrategie
Waar draagt jouw initiatief aan bij? *
select
Onder welke rubriek(en) vallen jouw partners?
select
Wie zijn evt de partner(s) in naam (puntkomma gescheiden)
Op welk terrein zijn jouw bijen-acties? *
select
Hoe groot is het gebied waarin jouw bijen-actie plaats vindt? *
Niet van toepassing (bv. in het geval van maatschappelijke actie)
Beschrijving initiatief
Opmerkingen
Voor welke bijen is het initiatief bedoeld? *
select
Ik geef toestemming om de volgende contactgegevens
te delen op de kaart /database (AVG) *
Nog niet bekend
Datum laatste wijziging
Hier kun je een precieze locatie doorgeven van je initiatief
(indien van toepassing)
Doelen en resultaten
Planning voor aankomende tijd
Startdatum van initatief *
Wat is de geplande einddatum van het project (als bekend)
Opmerkingen wijzigingen
   

 
  • Group By
  • Ungroup
  • Columns