Niet zonder elkaar

Niet zonder elkaar

Een toegankelijk boek over bloembiologie in al haar facetten: de vele ontdekkingen, evolutie, diergedrag, natuurbescherming en toepassingen in land- en tuinbouw. Doel van de makers: een moderne en waardige opvolger presenteren van "De bloemen en haar vrienden" van Jac.P. Thijsse uit 1934. Auteur Louis Schoonhoven, oud-hoogleraar entomologie uit Wageningen, schreef dit boek samen met andere kenners uit de wereld van de bloembiologie, bijenhouderij, landbouw en natuurbescherming. Verkrijgbaar in boekhandel en via www.natuurmedia.nl Gebonden 188 pagina's; kleur, 240 illustraties; € 24,50

Een voorproefje van enkele hoofdstukken: 

Hoofdstuk 1 - Een opmerkelijke verbintenis

Hoofdstuk 2 - Waarom bloeien bloemen?

Hoofdstuk 4 - Zelf- of kruisbevruchting - een afstandsprobleem

Hoofdstuk 6 - Bloembezoekers: wie zijn het en hoe verzamelen zij voedsel?

 

 


Over bestuivers.nl

Bestuivers.nl is een initiatief van EIS Kenniscentrum Insecten en is bedoeld als centraal punt voor kennis en informatie over wilde bestuivers in Nederland, met nadruk op wilde bijen en zweefvliegen. De website is mede tot stand gekomen dankzij het Sayers Fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over EIS

EIS Kenniscentrum Insecten is het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden. De stichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer. Daarnaast houden we ons bezig met voorlichting en educatie. Bezoek hier onze website.

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten 
Postbus 9517 
2300 RA Leiden 
(+31) 071 7519314 
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres 
Vondellaan 55
Leiden