Toelichting Bijeninitiatieven kaart

Toelichting

Beschrijving van de getoonde kaartlagen

Provincies  Deze kaartlaag geeft de provinciale grenzen aan.

Gemeentegrenzen  In deze kaartlaag staan de gemeentegrenzen van 2018 aangegeven.

Provinciale initiatieven Per provincie is in deze laag aangegeven hoeveel bijeninitiatieven er zijn. Door op het getal te klikken verschijnt er meer informatie over de initiatieven en in welke categorie deze de focus hebben: beheer, educatie, monitoring, nestgelegenheid en voedsel. De kleur van de provincie geeft de mate van initiatieven aan, hoe meer, hoe groener.
 
Bijvriendelijke gemeenten De gemeenten die in deze kaartlaag oplichten zijn door het project Nederland zoemt aangemerkt als bijvriendelijke gemeente. Hiervoor hebben zij de nodige documentatie aangeleverd en zijn door een strenge selectie gekomen. Kijk hier voor meer informatie over bijvriendelijke gemeenten.

Gemeentelijke initiatieven Per gemeente is in deze laag aangegeven hoeveel bijeninitiatieven er zijn. Door op het getal te klikken verschijnt er meer informatie over de initiatieven en in welke categorie deze de focus hebben: beheer, educatie, monitoring, nestgelegenheid en voedsel. Ook is van de initiatieven die opgenomen zijn in de database aangegeven of ze gepland zijn of al in de uitvoerende fase. De kleur van de provincie geeft de mate van initiatieven aan, hoe meer, hoe groener.

 Bijen hotspots Deze kaartlaag laat zien hoe geschikt een bepaalde plek is voor bijen, gebaseerd op landgebruik, klimaat en vegetatiestructuur data en eerder waargenomen soorten bijen. Hoe groener, hoe beter!

TERUG NAAR KAART