Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Bijengastles en gratis bloemzaadjes voor basisscholen in Overijssel

Onze partner Natuur en Milieu Overijssel organiseert dit jaar weer de scholenactie 'Scholen voor Bijen'. Deze actie voor basisscholen in Overijssel bleek de afgelopen jaren een groot succes. Ook dit jaar verzorgen speciale bijengastdocenten graag weer lessen. Ze vertellen daarin hoe mooi en belangrijk de bijen zijn. Daarnaast krijgen sommige klassen gratis bloembollen of bloemzaadjes. Een mooie actie om de leefwereld van de bij te verbeteren.Bron: Pixabay - Bij op paarse bloem

Scholen voor bijen
Bijen zijn hard nodig voor ons voedsel. Samen kunnen we zorgen voor genoeg eten en nestplekken voor alle bijensoorten. Daar kun je niet jong genoeg mee beginnen, vindt Natuur en Milieu Overijsel. Daarom organiseert ze de scholenactie 'Scholen voor bijen' voor basisscholen in Overijssel. Een succesvolle actie, zo bleek de afgelopen jaren.

Bijengastdocenten
voor deze actie komen enthousiaste bijengastdocenten langs op school of in de schooltuin. Ze vertellen leerlingen hoe mooi, maar vooral ook hoe belangrijk bijen zijn. Daarbij delen ze veel lesmateriaal over bijen in alle groepen. Voor sommige klassen biedt Natuur en Milieu Overijssel ook bloembollen en biologische bloemzaadjes aan.

Samenwerken voor bescherming van bijen
In Overijssel werken verschillende partijen samen in de Bijenbeweging Overijssel. Samen zetten zij zich in voor de bescherming van de bij:

  • Natuur en Milieu Overijssel
  • Provincie Overijssel
  • Landschap Overijssel
  • Imkervereniging Nederland
  • Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO)
  • EIS Kenniscentrum voor insecten (EIS)

Dit nieuwsbericht verscheen eerder op de website van Natuur en Milieu Educatie in Overijssel. Dit is de website met het educatieve aanbod van Natuur en Milieu Overijssel.

Vorig artikel BoerenNatuurweek: Bezige Bijen!
Volgend artikel Eco-activiteiten in het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) zijn belangrijk voor bestuivers

Zoeken