Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

De Theory of Change voor de Nationale Bijenstrategie is klaar!

Beste partners van de Bijenstrategie,Logo Nationale Bijenstrategie

In januari 2018 startte de Nationale Bijenstrategie. Dit belangrijke project moet zorgen voor meer bijen en andere bestuivers. Nu en in de toekomst. Veel maatschappelijke partijen en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Carola Schouten, zetten hun handtekening onder de strategie. Alle partners startten daarna projecten voor meer bijen en andere bestuivers. LNV wilde graag weten of we hiermee de doelen uit de strategie gingen halen. Daarom gaf ze in 2018 Naturalis opdracht dit te onderzoeken.

Resultaten onderzoek
Uit het onderzoek van Naturalis bleek dat de bestaande initiatieven van de partners nog niet genoeg zijn. Er is meer nodig om de doelen te halen. Daarom besloot het ministerie van LNV een Theory of Change (ToC) uit te voeren. Dit geeft inzicht in wat er moet gebeuren om de doelen wel te halen.

De Theory of Change in woord en beeld
We geven je graag meer informatie over de Theory of Change. Dat doen we in woord en beeld. Zo lees je meer over de aanpak van de Theory of Change in het interview met Marten Schoonman van Naturalis Biodiversity Center. En vind je het uitgeschreven verhaal met diagram. Het diagram geven we weer in een mooie samenvattende tekening.

Waar bevind jij je in de ToC?
De ToC geeft de stappen weer die nodig zijn om ons einddoel te halen. Hoe kun jij hieraan bijdragen? We sturen je binnenkort een e-mail waarin staat bij welke stap wij denken dat jouw initiatief past.

We zijn heel blij met alle initiatieven, onze strategie en de ToC. Samen zorgen we ervoor dat de bijen en andere bestuivers blijven bestaan. Daarom willen we iedereen die hieraan meewerkt hartelijk bedanken!

Hartelijke groet,

Esther Rotteveel
Nicky Kruizinga

Vorig artikel Nationale Bijenstrategie zet Theory of Change in om haar doelen te bereiken
Volgend artikel Nieuwtjes gezocht!

Zoeken