Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Gratis werkboek Bijen in de Boomgaard

11 Mei 2020

Ben jij fruitteler en wil je aan de slag met de biodiversiteit in je boomgaard? Download dan het gratis werkboek ‘Bijen in de Boomgaard’. Het werkboek is het resultaat van de samenwerking tussen de Fruitmotor en de Wageningen University & Research.

Bijen zijn onmisbaar voor fruitbomen. Daarom is er nu een speciaal werkboek vol met tips voor fruittelers: Bijen in de boomgaard. Wageningen University & Research (WUR) deed hiervoor onderzoek bij Betuwse fruittelers, in samenwerking met de Fruitmotor.

Het Werkboek staat boordevol met instructies, tips en foto’s hoe de fruitteler biodiversiteit en een goed bestoven gewas kan stimuleren en hoe leuk en hoe makkelijk dat is! Als de boomgaard zorgt voor een diversiteit aan wilde bijen, dan zorgen de wilde bijen voor een goede bestuiving van de bloesem kennisontwikkeling.

Het Werkboek is het resultaat van het praktijkonderzoek bij Betuwse fruittelers, tevens coöperatieleden. Zo wordt er met de koplopers gewerkt aan verduurzaming van de fruitteelt. Dat heeft ook positief effect op de leefomgeving en het landschap.

Download het werkboek als PDF-bestand. De papieren versie kan hier voor €15 worden besteld

Zoeken