Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

‘Laat je gemeente Zoemen tool’: helpt gemeenten met bij-vriendelijk beheer!

Ook gemeenten kunnen veel doen voor wilde bijen. Zoals zorgen voor voedsel- en nestgelegenheid door bij-vriendelijk groenbeheer. Onze partner Nederland Zoemt helpt gemeenten om hun activiteiten voor de wilde bij in kaart te brengen. Maar geeft ook tips om verder aan de slag te gaan met het bijenlandschap. Ze maakte daarvoor de 'Laat je gemeente Zoemen tool’.Logo Nederland Zoemt

Hoe werkt de tool?
Deze tool voor gemeenten is makkelijk te gebruiken. Door een korte vragenlijst in te vullen, heb je snel een beeld van de situatie op dit moment. Ook krijg je meteen tips en links naar websites waar je meer kunt lezen. Op de website van Nederland Zoemt vind je de link naar de test.

Doelen voor jouw gemeente
Wil je verder kijken naar de situatie op dit moment? En doelen bepalen voor jouw gemeente? Nederland Zoemt biedt daarvoor een pdf-bestand om in te vullen: Zelf aan de slag (pfd, 1,71 MB).

Laat jouw gemeente nog meer zoemen!
Ben je benieuwd naar wat jouw eigen gemeente al doet voor de wilde bij? En wat ze nog meer kan doen? Adviseer je gemeente dan om deze tool te gebruiken en de test in te vullen.

Samenwerking
De UE stichting en de Nationale Bijenstrategie maakten de ‘Laat je gemeente Zoemen tool’ financieel mogelijk.

Over Nederland Zoemt
Nederland zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Allebei zijn ze ook partner van de Nationale Bijenstrategie. Hun doel is om te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Vorig artikel Ambassadeur in the spotlight: Frens Pries
Volgend artikel Nieuwe partner Nationale Bijenstrategie: in gesprek met de provincie Zeeland

Zoeken