Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

NK Tegelwippen voor gemeenten: tegel eruit en groen erin

In 2022 deden al 135 gemeenten mee. Zij vervingen samen meer dan 4 miljoen tegels voor groen! Gaat jouw gemeente dit jaar de strijd aan? Beleidsmakers kunnen hun gemeente nu aanmelden. Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2023 kun je je gewipte tegels doorgeven. NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin'. Verschillende groene organisaties werken hieraan mee. 

Tegelwippen: succesvol én nodigBron: NK Tegelwippen- Poster NK Tegelwippen 2023
Na 3 succesvolle edities is NK Tegelwippen niet meer weg te denken. En deze actie is ook nodig. In Nederland hebben we steeds meer te maken met extreme weeromstandigheden. Ook krijgen we vaker te maken met hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving zo versteend is. Stenen verkoelen niet bij hitte en laten ook geen water door als het regent. Meer groen helpt!

Een groenere omgeving is ook nog eens goed voor onze mentale gezondheid. Zo is te lezen in onderzoek. Daarnaast zorgt meer groen voor meer biodiversiteit. Genoeg redenen dus om mee te doen!

Hoe kun je meedoen?
Wil je ook dat jouw gemeente meestrijdt van 21 maart t/m 31 oktober? En ben je beleidsmaker? Meld je gemeente dan snel aan op de website van NK Tegelwippen. Dan kunnen alle inwoners daarop hun gewipte tegels doorgeven. Ben je inwoner en zie je jouw gemeente nog niet op de website? Neem dan regelmatig even een kijkje.

Samenwerkingspartners 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin'
Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de campagne 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin'. Een groot aantal groene organisaties werkt hieraan mee. In de Groene Coalitie ontwikkelen zij samen initiatieven om inwoners te helpen hun tuin klimaatadaptief en biodivers in te richten. Hieronder zijn ook een aantal partners van de Nationale Bijenstrategie:

Tuinbranche Nederland
- Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners
- NL Greenlabel
- IVN Natuureducatie

De Nationale Bijenstrategie zet zich ervoor in om vergroening ook aan haar doelen te laten bijdragen.

Wil je meer informatie over het NK Tegelwippen? Ga dan naar de website NK Tegelwippen.

Vorig artikel Samen kunnen we meer: word jij onze 100e partner?
Volgend artikel Doe binnenkort mee aan de evaluatie van Kennisimpuls Bestuivers!

Zoeken