Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Plan Media NatuurPark beloond met financiële bijdrage

Het Media NatuurPark in Hilversum ontvangt een financiële bijdrage uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds. Het park stuurde daarvoor een projectvoorstel in voor meer biodiversiteit. Door de financiële bijdrage kan het park veel doen met het groen dat er al is. Ook laten ze een brede groep mensen kennismaken met de natuur. En leren ze hen hoe belangrijk biodiversiteit is.Logo Stichting Media NatuurPark

Eerder interview over biodiversiteit in het Media Park
In een eerdere nieuwsbrief deelden we het interview met Ben Bus en Bart Heller over biodiversiteit in de gemeente Hilversum en op het Media Park. Ben is imker en heeft op het park tientallen bijenkasten staan. Hij zag mogelijkheden om de biodiversiteit op het Park te vergroten. Wethouder Bart haakte vanuit de gemeente Hilversum aan. Met een bijdrage via het Stadsfonds kon het project beginnen. Door de nieuwe financiële bijdrage kan het park nog veel meer doen voor biodiversiteit.

Financiële bijdrage
Door de financiële bijdrage veranderen groene veldjes en hoekjes in het park straks in eersteklas ecologische gebieden. Partners van het project vertellen bezoekers over deze gebieden. Daarnaast kunnen ook de mediabedrijven op het park bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Zo laat het Media Park een brede groep mensen kennismaken met de natuur. En laat ze meteen zien hoe belangrijk biodiversiteit is.

‘Samen voor Biodiversiteit Innovatiefonds’
Het Media Park is een van de 10 vernieuwende projecten die een financiële bijdrage krijgt. Deze bijdrage komt uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds, een initiatief van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. In de projecten werken burgers en andere grondgebruikers samen om de lokale biodiversiteit te versterken.

Voor dit artikel maakten we gebruik van het bericht op de website Samen voor Biodiversiteit.

Lees ook ons interview met Louise Vet van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel op de website van de Nationale Bijenstrategie.

Vorig artikel Vlinderstichting organiseert Kennisdag Ecologisch Bermbeheer op 29 september
Volgend artikel Terugkijken webinar: ‘Beleid en wetgeving rondom het gebruik van pesticiden’

Zoeken