Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Welke gemeente vervangt de meeste tegels door groen: het NK Tegelwippen 2021!

Een groener Nederland begint in je eigen tuin! Dat is waar de brede campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op inspeelt. Hiervoor bedachten ze onder andere het NK Tegelwippen. Van 30 maart tot 30 september kan iedereen meehelpen zijn of haar tuin groener te maken. Vervang daarvoor tegels in jouw tuin door planten en geef je gewipte tegels door. Noem daarbij ook jouw gemeente. Zo wordt het direct een spannende wedstrijd: welke gemeente wipt de meeste tegels? Bron: NK Tegelwippen - Stoep met Logo NK Tegelwippen 2021

De campagne van het NK Tegelwippen helpt bewoners en gemeenten bij de inrichting van de buitenruimte. Hoe bescherm je deze tegen de gevolgen van klimaatverandering? En hoe zorg je voor voldoende biodiversiteit? Het ministerie werkt hiervoor samen met een aantal partijen. Ook een aantal partners van de Nationale Bijenstrategie werkt hieraan mee.

Van Tegelwippen met 2 gemeenten naar heel Holland wipt
In 2020 ging het NK Tegelwippen voor het eerst van start met 2 gemeenten: Amsterdam tegen Rotterdam. Bijna 95.000 stoep- en tuintegels werden toen vervangen door groen. Rotterdam won met een klein verschil. Dit jaar wordt het nog groter aangepakt. Al meer dan 40 gemeenten gaven zich op. Help jij mee om Nederland groener te maken?

Samenwerkingspartners ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’
De volgende 2 jaar vinden meer activiteiten plaats om tuinen te vergroenen. Een groot aantal groene organisaties werkt hieraan mee. Partners van de Nationale Bijenstrategie die hieraan meewerken zijn: de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, NL Greenlabel en Tuinbranche Nederland. De Nationale Bijenstrategie zet zich ervoor in om vergroening ook aan haar doelen te laten bijdragen.

Schrijf je hier in om mee te doen aan het NK Tegelwippen.

Vorig artikel Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel: samen op weg naar een rijker Nederland
Volgend artikel Terugkijken webinar: Zo zoemt jouw gemeente; de praktijk van groenbeheer

Zoeken