Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

22 april is het Nationale Zaaidag: help jij bestuivers aan meer voedsel?

Bijen en andere bestuivers hebben niet genoeg voedsel. Daarom organiseert NBS-partner de Bijenstichting samen met Stichting Bijenvrienden op 22 april weer de Nationale Zaaidag. Jouw hulp is hard nodig. Help bestuivers aan meer voedsel en zaai op deze dag bloemen. Haal daarvoor gratis inheems bloemzaad op bij de voedselbanken voor bijen van NBS-partner The Pollinators. Wil je zelf een voedselbank worden? Meld je dan bij hen aan.

Nationale Zaaidag
De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden organiseren voor de 10e keer Nationale Zaaidag. Elk jaar zaaien tienduizenden mensen bloemen voor bijen en andere bestuivers. Ze roepen particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen. Iedereen kan meedoen! Het doel is om één groot bloemenlint voor bijen te maken. 

Zaaipakketten voor scholen
Dit jaar zetten de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden zich in het bijzonder in voor scholen. Ze willen scholen aanmoedigen om met kinderen te zaaien. Daarvoor komen zaaipakketten beschikbaar. Meer informatie hierover vind je binnenkort op de website van de Bijenstichting over de Nationale Zaaidag.

Word voedselbank voor bijen 
Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de Nationale Zaaidag. Eén daarvan is de voedselbank voor bijen van The Pollinators. Zij zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Ze zijn samenwerkingspartner van de Bijenstichting voor de Nationale Zaaidag.

The Pollinators openen binnenkort weer hun voedselbanken voor bijen. Iedereen kan voedselbank voor bijen worden! Ze zoeken hiervoor 1500 mensen, ook basisscholen mogen zich aanmelden. Heb je je aangemeld, dan krijg je gratis zakjes inheems bloemzaad om uit te delen. Zo bereik je samen met The Pollinators heel veel mensen. En help je bestuivers aan hun broodnodige krachtvoer. 

Meld je aan als voedselbank voor bijen
Wil je een voedselbank voor bijen worden? Meld je dan alvast aan voor de nieuwsbrief van The Pollinators. Dan weet je snel wanneer je je kunt aanmelden.

Zaai je ook mee op 22 april?


Meer lezen over The Pollinators? Bekijk dan hun website.
Meer lezen over de Bijenstichting? Zie daarvoor hun website.

Bron: The Pollinators - Poster help met BijvoerenBron: De Bijenstichting - Poster Nationale Zaaidag

Vorig artikel Genomineerden Bij-vriendelijkste Gemeente bekend
Volgend artikel Waardevol veldonderzoek naar unieke bijensoorten op Texel

Zoeken