Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Bijenlint in de bollenstreek van start

Op 16 maart ging het Bijenlint in de Bollenstreek van start. Een bijenlint bestaat uit zoveel mogelijk stukken grond aan elkaar met bijvriendelijke beplanting. Dit lint van groen moet zorgen dat bijen en andere bestuivers meer kans hebben om te overleven. Rabobank, Naturalis en Omgevingsdienst West-Holland namen het initiatief voor dit bijenlint.Bron: Rabobank - Logo Bijenlint Bollenstreek

Deelnemers uit de Bollenstreek richten een stukje grond bijvriendelijk in op hun terrein en plaatsen een bijenhotel. Dit doen ze op verschillende plekken waardoor een lint door de Bollenstreek ontstaat. Deze loopt door de gemeenten Hillegom, Lissen en Teylingen. De provinciale weg N208 is de centrale as. Naturalis gaat de effecten van het bijenlint onderzoeken. Inwoners van de Bollenstreek kunnen op hun beurt Naturalis helpen met de bijenwaarneming.

Samen zorgen voor meer biodiversiteit
Een bijenlint is een makkelijk middel om samen te zorgen voor meer biodiversiteit. Meer bestuivende wilde bijen betekent ook meer bloemen en planten.

Dit project is een unieke samenwerking van bedrijfsleven, overheid, zorginstellingen en andere maatschappelijke partijen om de bollenstreek tot bloei te laten komen. Bekijk hier welke partners bijdragen aan het bijenlint.

Vorig artikel Terugkijken: vraaggesprek Nationaal Strategisch Plan uit de BoerenNatuurweek
Volgend artikel Nieuw boek: bijen in stad en dorp

Zoeken