Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Nieuw boek: bijen in stad en dorp

'Bijen in stad en dorp' is een nieuw boek over de bijenfauna van stedelijke gebieden. De afdeling Hymenoptera van de Nederlandse Entomologische Vereniging maakte dit speciale themanummer. Onder andere Naturalis, EIS Kenniscentrum Insecten en de Vlinderstichting werkten hieraan mee. In dit themanummer vind je veel informatie en tips voor bijvriendelijk beheer.Bron: foto Regina Oors, Sectie Hymenoptera van de Nederlandse Entomologische Vereniging - voorkant boek

Rol van steden en dorpen
Een stedelijke gemeente kan een belangrijk woongebied zijn voor insecten zoals wilde bijen. Dit is iets wat nog niet algemeen bekend is. Gemeenten kunnen meer gebruik maken van bestaande mogelijkheden in stad of dorp, waarmee ze bijdragen aan biodiversiteit. Met een paar makkelijke aanpassingen in het beheer bereikt een gemeente vaak al veel.

Informatie, ideeën en handvatten
In het themanummer ‘Bijen in stad en dorp’ vind je daarom meer dan 150 pagina’s vol met informatie, ideeën en handvatten. Hiermee willen de makers van het boek beleidsmakers enthousiast maken voor succesvol bijvriendelijk beheer.

Download het gratis themanummer Bijen in stad en dorp (Pdf 16 MB). Er is ook een kleine voorraad gedrukte exemplaren. Tegen een vergoeding kun je deze hier bestellen.

Vorig artikel Bijenlint in de bollenstreek van start
Volgend artikel Succesvol initiatief van The Pollinators: meer dan 1500 voedselbanken voor bijen!

Zoeken