Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Succesvol initiatief van The Pollinators: meer dan 1500 voedselbanken voor bijen!

Een voedselbank voor bijen: dat is het initiatief van partner The Pollinators speciaal voor de Nationale Zaaidag op 22 april. Tienduizenden mensen zaaien dan bloemen voor bijen en andere bestuivers. Kijk welke voedselbank bij jou in de buurt zit en haal je gratis bloemzaadjes af. Bron: The Pollinators - Poster met bloemen en bijen en de tekst voer de bij bij

Waarom een voedselbank?

Steeds meer bijen leven onder de armoedegrens. Het lukt ze niet goed om aan voldoende en gevarieerd voedsel te komen. The Pollinators willen de bijen helpen en doen daarom mee met de campagne ‘voer de bij bij’. Speciaal voor de Nationale Zaaidag zetten ze een distributienetwerk op van voedselbanken voor bijen.

Bloemzaadjes ophalen bij jou in de buurt
Er zijn ruim 1500 voedselbanken waar je de zaadjes kunt afhalen. Ga naar de speciale voedselbank voor bijenpagina en zoek een voedselbank bij jou in de buurt.

Nationale Zaaidag
Nationale Zaaidag is een initiatief van de Bijenstichting en stichting Bijenvrienden. De zaaidag vindt dit jaar voor 8e keer plaats. Iedereen kan meedoen. Samen zorgen we voor één groot bloemenlint voor bijen in Nederland. Veel zaaiplezier!

De Bijenstichting is een nieuwe partner van de Nationale Bijenstrategie. Binnenkort vind je in de nieuwsbrief een interview met hen.

Vorig artikel Nieuw boek: bijen in stad en dorp
Volgend artikel Nationale Bijen-strategie: mooie, eerste ambassadeurs-bijeenkomst

Zoeken