Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Een Bosje hier voor een Bosje daar

Wil je meer groen in je eigen tuin, maar ook iets doen voor de natuur verder weg? Dat kan! Koop dan een 'Bosje hier & Bosje daar' pakket. Hierin vind je inheemse boompjes en struiken voor 3m2 van je tuin. Elk verkocht minibospakket betekent 3 nieuwe bomen in het Atlantisch regenwoud in Brazilië.
Bron: IVN Natuureducatie - Groen blad in boom plus logo Bosje hier & bosje daar
'Bosje hier & Bosje daar is een initiatief van onze partners IVN Natuureducatie en Tuinbranche Nederland, samen met het Wereld Natuurfonds en Intratuin.

Noodzaak
Door wereldwijde ontbossing zijn we al de helft van de bossen op aarde verloren. We moeten bestaand bos beter beschermen en ontboste gebieden duurzaam herstellen. Om zo de aarde leefbaar te houden.

Bosje hier & Bosje daar
Daarom planten de initatiefnemers voor elk minbospakket 3 nieuwe bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. In de eigen tuin zorgt het minibos voor meer soorten (inheemse) planten. En dat is aantrekkelijk voor bijen, vlinders, vogels en andere dieren.

Inheemse planten
Inheemse planten zijn een goede voedselbron voor bijvoorbeeld wilde bijen. Ze bloeien namelijk op het juiste moment. Dit komt doordat ze zich aanpassen aan onze:

•    Bodem
•    Insecten
•    Weersomstandigheden

Je kunt het pakket nog tot 21 maart bestellen.

Lees alles over het pakket op de website van Tuinbranche Nederland of IVN Natuureducatie.

Vorig artikel Nieuwe aanpak voor het behoud van Europa’s wilde bestuivers
Volgend artikel Nationale Bijentelling 23 en 24 april: ben jij er bij?

Zoeken