Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Feestelijke opening bijenoase 20 mei 2021

Bee Foundation heeft in 2019 Bijenoase ’t Sluisje Zeist-West aangelegd. Vorig jaar vlogen hier al bijna 100 soorten insecten waaronder 56 soorten bijen! Dat resultaat was reden voor een feestje op een wel heel bijzondere dag: de wereld-bijendag op 20 mei! Zowel online als offline was er van alles te zien en te beleven.
Bron: Bee Foundation - QR-code filmpjes opening bijenoase
Online: filmpjes
Bee Foundation maakte speciaal voor dit moment 2 leuke filmpjes. Ga je mee op safari door de bijenoase? Of zet je met goochelaar Jan de magie van de natuur om in goocheltrucs? Scan de QR-code om de filmpjes te bekijken. 

Offline: bijen-beleef-pad
In de bijenoase bloeien prachtige wilde bloemen. Het ruikt er dan ook heerlijk. En je hoort overal zoemen. Langs het wandelpad vind je de bijen-beleefroute. Hier lees je leuke anekdotes over de bijen en bloemen in de bijenoase.

Vrijwilligers
Vrijwilligers beheren de bijenoase. Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan op: info@bijenoase.nl.

Begin Bijenoase ’t Sluisje
In september 2018 zamelde de Stichting Vrije School geld in voor het eerste Waldorf-100 bijenbos in Nederland. Inmiddels hebben 4 scholen en 1500 leerlingen meegewerkt aan de aanleg van bijenoase ’t Sluisje! Wil je een kijkje nemen? Bijenoase ’t Sluisje ligt achter basisschool De Sluis in Zeist West.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Bee Foundation.

Vorig artikel De Bijenkorf en Staatsbosbeheer samen in actie voor de wilde bij
Volgend artikel Bezoekers tuincentra krijgen tips voor het makkelijk vergroenen van hun tuin

Zoeken