Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Nationale Bijenstrategie samen met kennispartner WUR op de uitverkochte Beheerdersdag

Vrijdag 23 september was de 14e editie van de Beheerdersdag op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De Beheerdersdag is dé ontmoetingsdag voor iedereen die werkt in bos, natuur en landschap. Met meer dan 500 bos- en natuurbeheerders was de Beheerdersdag helemaal uitverkocht. De Nationale Bijenstrategie (NBS) en kennispartner Wageningen University & Research (WUR) waren erbij. Een korte terugblik.Fotograaf Fabrice Ottburg - Donné Slangen, directeur Natuur LNV voor de kraam van de NBS

Bos- en natuurbeheerders, ecologen, onderzoekers en andere geïnteresseerden konden kiezen uit een programma met ongeveer 40 verschillende presentaties, workshops en excursies. Of een bezoek aan de informatiemarkt.

NBS op de Beheerdersdag
Dit jaar stond de NBS voor het eerst op de Beheerdersdag. En het smaakte naar meer! Er was veel belangstelling voor (wilde) bestuivers. En hoe je ze kunt helpen aan voldoende voedsel en een plek om te nestelen.

Onze informatiekraam werd goed bezocht. We vertelden over de NBS en wat je kunt doen voor (wilde) bestuivers. We deelden daarvoor onze 3 nieuwe flyers uit voor:

  1. Terreinbeherende organisaties
  2. Gemeenten, waterschappen en provincies
  3. Bedrijven

Hierin vind je, naast informatie over de NBS, snelle tips om bestuivers een handje te helpen. Maar ook handige websites.

WUR vertelde de bezoekers over de succesfactoren voor een bijenlandschap en deelde daarvoor de Routekaart voor bijenlandschappen uit. Met verschillende brochures liet ze zien dat iedereen iets kan doen voor een bijenlandschap.

Terreinbeheer op maatFotograaf Fabrice Ottburg - Publiek tijdens presentatie Terreinbeheer op maat
Ook de presentatie over terreinbeheer op maat voor wilde bestuivers werd goed bezocht. Hierin vertelde Fabrice Ottburg (WUR) wat je kunt doen op je terrein voor wilde bestuivers. Hij gebruikte daarvoor een paar van de cases uit het boekje Helpdesk Bijenlandschap. Het publiek kreeg het boekje uitgereikt. Fabrice schreef dit boekje samen met Dennis Lammertsma.

De presentatie vind je terug op de website van de Beheerdersdag. Het boekje Helpdesk Bijenlandschap is te downloaden op de website Hulp voor bestuivers.

Terugblik Beheerdersdag algemeen
Op de website van de Beheerdersdag staat ook een kort verslag van de dag. Ook vind je op deze pagina onder Terugblik links naar veel presentaties en video's.

Vorig artikel Wie wordt de Bij-vriendelijkste Gemeente van 2023?
Volgend artikel Sportparken en biodiversiteit? Test het met de EcoCheck Sportparken

Zoeken