Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Partner in beeld: het Media Park krioelt

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging interviewde haar ambassadeur voor biodiversiteit, Ben Bus, en Bart Heller, wethouder Natuur en Groen van de gemeente Hilversum. Beiden vertellen over initiatieven voor meer biodiversiteit in de gemeente. Bron: fotograaf Richard de Bruijn in Bijenhouden 2020-6 - wethouder Bas Heller en ambassadeur biodiversiteit Ben Bus op het Media Park voor de bijenstand

Zo werd Ben’s motie ‘Red de bij’ aangenomen in de gemeenteraad. Daarnaast ondertekende de gemeente hierdoor ook de Nationale Bijenstrategie voor een actief beleid voor meer biodiversiteit. Dit zorgde voor ander maaibeleid op een aantal plekken. Ook pitchte Ben een plan om de biodiversiteit te vergroten op het Media Park. Hij kreeg hiervoor geld van het Stadsfonds Hilversum.

Media Park
De heren spreken af op het Media Park. Ben is ook imker en heeft op het Media Park tientallen bijenkasten. Heller: “Uiteindelijk is het Media Park gewoon een bedrijventerrein. De omgeving is eigenlijk helemaal niet ‘des bedrijventerreins’. Er zit toch een zeer grote potentie in.” Bus: “Ik vind het ook zo leuk dat er meteen allerlei mensen aanhaken." Het hele interview vind je hier.

Bron: dit interview is verschenen in het blad Bijenhouden 2020 - 6: pag. 44-45 (Bijenhouden is een uitgave van de NBV te Ede).
De Nationale Bijenstrategie heeft toestemming om dit interview op te nemen in haar nieuwsbrief.

Vorig artikel Terugkijken: wat is het geheim van de Nationale Bijenstrategie?
Volgend artikel We zoeken nog ambassadeurs!

Zoeken