Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Terugkijken: wat is het geheim van de Nationale Bijenstrategie?

Op 23 november waren we te gast op het innovatiecongres van de Rijksoverheid: INNOvember. Naast onze aanpak stond het gebruik van data centraal. Hoe kunnen we data gebruiken om onze doelen te behalen? Sonne Copijn (Beefoundation) en Marten Schoonman (Naturalis, Stichting Beep) vertelden meer over hun ervaring met de Datahackathon Big Data for Bees en over hoe zij data gebruiken in hun projecten. Bron: Video INNOvember - Scherm uit de uitzending met subdoelen Bijenstrategie en inzet initiatieven

Beespot en Happy bee, happy me
Sonne en Marten deden beiden met een team mee aan de Data Hackathon: Big data for bees van de Nationale Bijenstrategie, eind 2018. Hierin gingen circa 50 jonge IT-ers in 6 teams de uitdaging aan om oplossingen te vinden voor de behoeften en vragen van de partners van de Nationale Bijenstrategie. Sonne’s team won de eerste prijs met een digitaal spel voor kinderen in het basisonderwijs ‘Happy bee, Happy me’. Het team van Marten werd tweede met ‘Beespot’. Een programma dat imkers helpt beslissen waar zij hun kasten plaatsen, gelet op de omgeving.

Bloeibogen
In de uitzending vertelt Marten over een ander project waarvoor data belangrijk is: ‘Bloeibogen’ van Naturalis Biodiversity. Hieraan werken meerdere partijen mee. Dit project maakt belangrijke data over bijen beschikbaar. Waar komen bijen voor en wat voor voedsel hebben ze nodig en wanneer? Deze data tool komt binnenkort ook beschikbaar op bestuivers.nl.

Kijk de hele uitzending terug. De video begint vanaf 14:38.

Vorig artikel Nieuwtjes gezocht!
Volgend artikel Partner in beeld: het Media Park krioelt

Zoeken