Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Succes voor Voedselbanken voor Bijen op Nationale Zaaidag

Op 22 april vond de 10e editie van de Nationale Zaaidag plaats. Een dag speciaal voor bijen en andere bestuivers, want zij vinden niet genoeg voedsel in Nederland. NBS-partner The Pollinators is blij met het resultaat van hun campagne ‘Voer de Bij Bij’. Dit jaar openden zij voor de vierde keer op Nationale Zaaidag de voedselbanken voor bijen. NBS-partner de Bijenstichting organiseert Nationale Zaaidag samen met Stichting Bijenvrienden. Zij zetten zich dit jaar met het Blije Bijen scholenprogramma in het bijzonder in voor scholen.

Nationale Zaaidag
Op Nationale Zaaidag dag helpen duizenden mensen mee om bloemstroken aan te leggen. Zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Particulieren,scholen, agrariërs, gemeenten en andere grondbezitters, iedereen kan meedoen.

Voer de Bij bij
50 partners van de Nationale Zaaicoalitie maakten de campagne ‘Voer de Bij Bij' van The Pollinators mede mogelijk. Op 22 april deelden 3.000 Voedselbanken voor Bijen in Nederland en Vlaanderen 60.000 zakjes bloemzaad uit. The Pollinators zijn heel blij met dit resultaat. Ze schreef hierover op haar Facebookpagina: ‘Prachtig om te zien dat de Voer de Bij bij campagne inmiddels uitgegroeid is tot een landelijke beweging - herstel: internationale beweging (België doet inmiddels ook mee).’

Blije Bijen acties
De Bijenstichting organiseerde het Blije Bijen scholenprogramma. Met dit pakket laat de Bijenstichting kinderen kennismaken met wilde bijen. Hierin zaten onder andere bij-vriendelijke bloemzaden en zaainstructies. Alle Blije Bijenpakketten zijn weggegeven.

Bron: <br />The Pollinators - Poster help met BijvoerenBron: De Bijenstichting - Poster Nationale Zaaidag

Vorig artikel Terugblik webinar BoerenNatuurdag: zorg voor meer leefgebied voor insecten
Volgend artikel Doe mee aan het Fruitige Bijtjes Onderzoek!

Zoeken