Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Uitnodiging webinar 8 juni 2023: laat jouw gemeente zoemen

Wil jouw gemeente graag bij-vriendelijk worden? En zoek je naar inspirerende voorbeelden en tips? Doe dan mee met het webinar ‘Laat jouw gemeente zoemen’ van Nederland Zoemt. Het webinar is vooral bedoeld voor medewerkers van gemeenten die bij-vriendelijk beleid uitvoeren. Je kijkt het webinar gratis op donderdag 8 juni van 15:30 tot 16:45 uur. Lees hier alvast een voorproefje en meld je aan!Logo Nederland Zoemt

De aanpak van Gouda, bij-vriendelijkste gemeente 2023
Gouda is de bij-vriendelijkste gemeente van 2023. Wat is hun aanpak? De gemeente zet zich niet alleen in voor voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen en voor beheer. Maar betrekt daarnaast ook haar bewoners. Gouda leidt tuinambassadeurs op. Dit zijn inwoners die tuineigenaren helpen met het groener en biodiverser maken van hun tuin of balkon. In het webinar vertelt ecoloog André van Kleinwee van de gemeente Gouda over de succesvolle aanpak.

Toolkit ‘Hulp voor bestuivers’
Hoe help je bestuivers het beste? In de online toolkit ‘Hulp voor bestuivers’ vind je verschillende tools en tips voor onder andere gemeenten, provincies en bewoners. Bijvoorbeeld tips over de inrichting en het beheer van gebieden. Ook kun je er inspiratie opdoen door het overzicht van bestaande bijeninitiatieven. Sabine van Rooij, onderzoeker Groene Infrastructuur en gebiedstransities van de Universiteit Wageningen, vertelt over passende tools voor gemeenten.

Aanmelden
Voor meer informatie over het programma en aanmelden ga je naar de website van IVN Natuureducatie.

Over Nederland Zoemt
Nederland zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Allebei zijn ze ook partner van de Nationale Bijenstrategie. Hun doel is om te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

 

Voor dit artikel gebruikten we de aankondiging op de website van IVN Natuureducatie.

Vorig artikel Nederland ondersteunt herziene Europese Bestuivers Initiatief
Volgend artikel Nieuw rapport Bestrijdingsmiddelen in tuinplanten voor de Tuinbranche

Zoeken