Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Uitnodiging webinar Nederlandse Bijenhoudersvereniging 28 september: Hoe gaat het nu écht met de bij?

Ben jij benieuwd naar het antwoord op deze vraag? Zet deze datum dan alvast in je agenda! De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) nodigt iedereen met interesse in het onderwerp biodiversiteit uit voor hun webinar. Hierin staan de bijen en de bijenhouderij centraal. Je kunt gratis meedoen.Logo NBV

Publiek webinar
De NBV organiseert deze keer een webinar voor leden en niet-leden. In dit webinar geeft ze een indruk van de bijenhouderij. De NBV laat hiermee ook zien welke belangrijke rol ze speelt bij de uitdagingen rondom biodiversiteit. Maar ook jouw rol als deelnemer komt aan bod.

Programma
Koos Biesmeijer, directeur van Naturalis, opent het webinar met een algemene inleiding over biodiversiteit.

Lector Bijengezondheid en bioloog Arjen Strijkstra gaat verder in op biodiversiteit. Hij vertelt daarbij meer over bijen en de bijenhouderij. Arjen is lector aan de Hogeschool Van Hall Larenstein.

De laatste sprekers zijn Eric Mahieu en Aat Rietveld. Beiden zijn actief in de Biodiversiteitscommissie van de NBV. In een interactieve en creatieve bijdrage nemen ze je mee in wat de NBV doet voor meer biodiversiteit. Maar ze vertellen ook wat jij kunt doen.

Wil je erbij zijn?
Ga dan op 28 september om 19:30 uur naar deze pagina op de website van de NBV.

De NBV in het kort
De NBV heeft als missie de bijenstand goed en gezond te houden. Een van haar belangrijkste taken is dan ook de zorg voor natuurbeheer en daarmee de leefomgeving voor bijen. Lees meer over de NBV op haar website.

Vorig artikel EU-ministers van Landbouw spreken één streefcijfer af voor de bescherming van honingbijen
Volgend artikel Kennismaken met: de Bijenstichting, organisator van de Nationale Zaaidag

Zoeken