Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Uitnodiging webinar voor bij-vriendelijke gemeentes op 1 december: Laat jouw gemeente zoemen

Nederland Zoemt organiseert op donderdag 1 december het webinar ‘Laat jouw gemeente zoemen’. Hierin staat de praktijk van bij-vriendelijk beheer centraal. Wil jouw gemeente graag bij-vriendelijk worden, maar blijkt dat in de praktijk nog best lastig? Dan krijg je tijdens dit webinar tips en concrete handvatten om aan de slag te gaan. Zet de datum in je agenda. Je kunt gratis meedoen.

Nederland Zoemt organiseert het webinar 'Laat jouw gemeente zoemen'. Hieronder vind je Bron: IVN Natuureducatie - Hommels op paars bloemeneen greep uit het programma.

Bij-vriendelijkste gemeente
De gemeente Arnhem werd in 2022 uitgeroepen tot bij-vriendelijkste gemeente. Wat is hun aanpak? Tijdens het webinar komen bijvoorbeeld aan bod: het wijkbeheer, bij-vriendelijk maaibeheer en de samenwerking met bewoners. Zo is er bijvoorbeeld ‘Arnhem zoemt’, een initiatief van en voor bewoners uit meerdere wijken die zich inzetten voor de wilde bij.

Museumpark Arnhem
Advies- en ingenieursbureau TAUW bracht in kaart hoe het Museumpark Arnhem bij-vriendelijk kan worden ingericht. Het gratis advies maakte deel uit van de prijs voor bij-vriendelijkste gemeente van het jaar. Hoe pakte TAUW dit aan en wat is het resultaat?

Invloed land- en tuinbouwgebieden
Ook is er aandacht voor de relatie tussen landbouw en biodiversiteit. Gemeentes hebben naast het eigen groenbeheer ook te maken met omringende land- en tuinbouwgebieden. En de invloed van het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de biodiversiteit. Wat is daarin de beste aanpak?

Verkiezing 2023
Wil jouw gemeente ook meedoen aan de verkiezing van bij-vriendelijkste gemeente 2023? Nederland Zoemt legt uit hoe gemeentes dat kunnen doen. Lees ook het nieuwsitem hierover op de website van de Nationale Bijenstrategie.

Aanmelden
Voor meer informatie over het programma en aanmelden ga je naar de website van IVN Natuureducatie.

Over Nederland Zoemt
Nederland zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. Allebei zijn ze ook partner van de Nationale Bijenstrategie. Hun doel is om te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Vorig artikel Sportparken en biodiversiteit? Test het met de EcoCheck Sportparken
Volgend artikel Flyers Nationale Bijenstrategie

Zoeken