Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Uitslag fotowedstrijd Bijenlandschap West-Brabant

Bijenlandschap West-Brabant organiseerde samen met Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd voor inwoners van de regio. De opdracht was: fotografeer een bijentuin of een bijenlandschap. Een deskundige jury koos uit 67 inzendingen 5 winnaars. Ook kreeg een deelnemer een eervolle vermelding. Woensdag 29 juni maakten ze de prijswinnaars bekend. René Lazeroms, bijenambassadeur van West-Brabant en wethouder van de Gemeente Rucphen, zette hen in het zonnetje. Bron: Bijenlandschap West-Brabant -  Bloemenweide

Bijenlandschap steunen
De deelnemers steunen met hun foto's het belangrijke werk van Bijenlandschappen voor bijen en andere bestuivers. Bijenlandschap West-Brabant mag hun foto's gebruiken voor communicatie-uitingen.

Prijswinnaars
Onder de winnaars zijn 3 volwassenen en 2 kinderen. Zij wonnen mooie prijzen: van een Basisgids wilde bijen tot een honingpakket of een bijenhotel. De kinderen kregen onder andere een pakket om zelf kaarsen te maken van bijenwas. Bekijk 2 van de winnende foto's onderaan dit nieuwsbericht.

Jury
De jury bestond uit:

  • Hagar Roijackers, gedeputeerde provincie Noord-Brabant
  • Arjen de Groot, ecoloog en bijenspecialist van Wageningen Universiteit
  • Koen Mol, fotograaf

Inwoners meenemen
In de regio West-Brabant werken verschillende partijen hard aan een sterk leefgebied voor bijen en bestuivers. Het gaat onder andere om:

  • gemeenten
  • groenbeheerders
  • boeren
  • waterschap
  • bedrijven

Daarnaast kunnen inwoners ook hun steentje bijdragen. Om inwoners meer te betrekken bij het belang van bijen en bestuivers, organiseerde Bijenlandschap West-Brabant de fotowedstrijd.

Prijswinnende foto's
Hieronder vind je de 2 van de prijswinnende foto's (geplaatst in lage resolutie), gemaakt door Ria Janssen en Bastiaan Bogaard.
Fotograaf Ria Janssen- Bijen op rode bloemFotograaf Bastiaan Bogaard - Bij op paarse bloem

Vorig artikel Gemeente Steenbergen in actie voor meer biodiversiteit
Volgend artikel Nederland viert 30 jaar goede relatie met Slovenië en geeft een bijenhuis cadeau

Zoeken