Actueel

NIEUWS

Webinar: Zo zoemt jouw gemeente

Webinar: Zo zoemt jouw gemeente

22 maart 2021. - Zo zoemt jouw gemeente; van papier naar uitvoering

Nederland Zoemt organiseert op 25 maart het eerste webinar ‘Zo Zoemt jouw Gemeente; van papier naar uitvoering’. Het webinar is bedoeld voor gemeentemedewerkers die werken aan bijvriendelijk beleid. Hoe pak je dat aan en waar kun je het best beginnen? Je hoort inspirerende voorbeelden van verschillende gemeenten, waaronder de winnaar van de Bijvriendelijkste Gemeente verkiezing 2020. Daarnaast vertelt Hannie Korthof van Groene Cirkels Bijenlandschap hoe je een ecologisch netwerk creëert met een sociaal netwerk. Deelname is gratis. Geef je hier op voor het webinar.

 Op het programma:

·       Nederland Zoemt; wat doen we en voor wie zijn we er?

·       Een bijenlandschap is een fysiek netwerk van voedsel- en nestgelegenheden. Maar om een ecologisch netwerk te creëren is een sociaal netwerk nodig. Hannie Korthof vertelt hoe ze dit met Groene Cirkels Bijenlandschap aanpakken. 

·       De gemeente Voorschoten deelt praktische handvatten hoe een bijenlandschap van beleid naar praktijk te brengen.

·       De gemeente Zoetermeer, in 2018 de eerste bijvriendelijkste gemeente, vertelt hoe ze aan de slag zijn gegaan om bloemrijke bermen te veranderen in bijvriendelijke bermen.

·       Gemeente Utrecht, bijvriendelijkste gemeente van 2020, laat zien hoe ze ook hun inwoners betrekken bij de bijvriendelijke initiatieven en acties. 

Vorig artikel Bijen en zweefvliegen op het Bio Science Park in Leiden
Volgend artikel Engelse klimopbijen houden echt van klimop

Zoeken

Archief