Actueel

NIEUWS

Bijen en zweefvliegen op het Bio Science Park in Leiden

Bijen en zweefvliegen op het Bio Science Park in Leiden

17 maart 2021. - Het Bio Science Park in Leiden herbergt instituten als Naturalis Biodiversity Center en Universiteit Leiden, evenals vele biotechnologische bedrijven, waaronder bijvoorbeeld vaccinproducent Janssen. Het openbaar groen in het gebied wordt beheerd door de Gemeente Leiden en deze streeft hierbij naar vergroting van de biodiversiteit. In dit kader heeft de Gemeente in 2020 een inventarisatie van de bijen- en zweefvliegenfauna laten uitvoeren, die geldt als nulmeting van een monitoring. 

In 2020 werden in het gebied in totaal 39 soorten bijen en 27 soorten zweefvliegen aangetroffen. Geen spectaculaire soortenaantallen en er zaten geen echte bijzonderheden bij, maar het gebied heeft zeker potentie om waardevoller te worden voor deze bestuivende insecten. Bij verbeteringen in het beheer zal de soortenlijst binnen enkele jaren hopelijk groeien. 

Lees hier de rapportage over de inventarisatie. 

Overigens heeft de Gemeente Leiden ook de aquatische macrofauna van het Bio Science Park laten onderzoeken. De resultaten daarvan zijn hier te vinden

Vorig artikel Stedelijke honingbijen verdringen wilde bijen in München
Volgend artikel Webinar: Zo zoemt jouw gemeente

Zoeken

Archief