Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

22 april is het Nationale Zaaidag: kom in actie voor meer voedsel voor bestuivers

Bijen en andere bestuivers hebben niet genoeg voedsel. Daarom organiseert onze partner de Bijenstichting samen met Stichting Bijenvrienden op 22 april de Nationale Zaaidag. Tienduizenden mensen zaaien dan bloemen voor bijen en andere bestuivers. Onze partner The Pollinators opent daarom weer de voedselbanken voor bijen. Iedereen kan daar gratis inheems bloemzaad ophalen. Meedoen? Meld je dan aan als voedselbank of haal je bloemzaad op.
Nationale Zaaidag.

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden organiseren voor de 9e keer Nationale Zaaidag. Ze roepen particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen. Iedereen kan meedoen! Het doel is om één groot bloemenlint voor bijen te maken.

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan de Nationale Zaaidag. Eén daarvan is de voedselbank voor bijen van The Pollinators. Zij zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit.

Voedselbank voor bijen
The Pollinators openen hun voedselbanken voor bijen voor het vierde jaar. Iedereen kan voedselbank voor bijen worden! Ze zoeken hiervoor 1500 mensen en 50 basisscholen. Heb je je aangemeld, dan krijg je gratis zakjes inheems bloemzaad om uit te delen. Zo bereik je samen met The Pollinators heel veel mensen. En zet je je met hen in voor het welzijn van bestuivers.

Meld je aan als voedselbank voor bijen
Vanaf eind februari kan je je aanmelden als voedselbank. Houd daarvoor de website van The Pollinators in de gaten. Daar lees je ook vanaf wanneer je de zaadjes kunt ophalen.

Of schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte.

Zaai je ook mee op 22 april?

Meer lezen over The Pollinators? Bekijk dan hun website.
Meer lezen over de Bijenstichting? Zie daarvoor hun website en/of lees ons interview met Jaap Molenaar, directeur-bestuurder van de Bijenstichting.

Bron: The Pollinators - Poster Help met bij-voerenBron: Bijenstichting - Poster Nationale Zaaidag

Vorig artikel Nieuwe producten onderzoeksprogramma Kennisimpuls Bestuivers
Volgend artikel NK Tegelwippen voor gemeenten: tegels eruit en groen erin

Zoeken