Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

NK Tegelwippen voor gemeenten: tegels eruit en groen erin

Het NK Tegelwippen vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Vorig jaar won onze partner Rucphen de Gouden Tegel. Zij wipte de meeste tegels per inwoner. Gaat jouw gemeente er dit jaar met de prijs vandoor? Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2022 kun je je gewipte tegels doorgeven. NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne een groener Nederland begint in je eigen tuin! Verschillende groene organisaties werken hieraan mee. Bron: NK tegelwippen - Poster NK tegelwippen met logo en tekst Doe mee

Waarom tegelwippen?
In Nederland hebben we steeds meer te maken met extreme weeromstandigheden. Ook krijgen we vaker te maken met hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving zo versteend is. Stenen verkoelen niet bij hitte en laten ook geen water door als het regent. Meer groen helpt! 

Extra voordeel. Onderzoek laat zien dat meer groen in de omgeving ook een positief effect heeft op  de mentale gezondheid van mensen. En natuurlijk betekent meer groen ook meer biodiversiteit.

Als dat niet genoeg redenen zijn? Vervang de tegels in jullie gemeente dus door groen! 

Hoe kun je meedoen?
Wil je ook dat jouw gemeente meestrijdt van 21 maart t/m 31 oktober? En ben je beleidsmaker? Meld je gemeente dan snel aan op de website van NK Tegelwippen. Dan kunnen alle inwoners daarop hun gewipte tegels doorgeven. Zie je jouw gemeente nog niet op de website? Neem dan regelmatig even een kijkje.

Samenwerkingspartners ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’
Vanuit deze campagne vinden de volgende 2 jaar meer activiteiten plaats om tuinen groener te maken. Een groot aantal groene organisaties werkt hieraan mee. Hieronder zijn ook een aantal partners van de Nationale Bijenstrategie:

•    Tuinbranche Nederland
•    Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners
•    NL Greenlabel
•    IVN Natuureducatie

De Nationale Bijenstrategie zet zich ervoor in om vergroening ook aan haar doelen te laten bijdragen.

Wil je meer informatie over het NK Tegelwippen? Ga dan naar de website NK Tegelwippen.
 

Vorig artikel 22 april is het Nationale Zaaidag: kom in actie voor meer voedsel voor bestuivers
Volgend artikel Een actueel overzicht van alle bijeninitiatieven voor elkaar en met elkaar!

Zoeken