Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Save the date: Bijensymposium op 17 september 2020

Op donderdag 17 september 2020 vindt het Bijensymposium plaats, georganiseerd door het Citaverde College en de Provincie Limburg. Het thema is: Bijen en Buitengebied. Na zeven jaar nationaal bijenbeleid hebben bijen en andere bestuivers het nog steeds moeilijk, vooral in het buitengebied. De Nationale Bijenstrategie is daarom bezorgd dat ze haar doelen niet behaalt. Wat is nodig om deze wel te behalen? Een overgang van kleine proefprojecten naar duurzame en grootschalige aanpassingen.

Sneak preview Bijensymposium 
Deze vijfde editie van het symposium: Limburgers Bijeen voor Bijen vraagt alle partijen mee te denken over wat deze verandering vraagt. Tijdens het symposium krijgt u presentaties en workshops van verschillende partners. 
Aard Mulders, van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel Kwaliteit (LNV), neemt u mee in de mogelijkheden van het nieuwe Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid. Vanuit Naturalis vertelt Marten Schoonman over de stand van zaken Nationale Bijenstrategie en hoe we de doelen wel kunnen behalen, de Theory of Change. En wat zijn nu de mogelijkheden en drempels bij natuurinclusieve landbouw? Daarover spreekt Jan-Willem Erisman van het Louis Bolk Instituut. Daarnaast zijn er allerlei workshops over bijvoorbeeld verpachting van overheidsgronden als instrument en van bijenoasen naar groene cirkels. En nog veel meer!

Initiatiefnemers
Bijen en buitengebied is een initiatief van:

  • Limburgers Bijeen voor Bijen
  • Nationale Bijenstrategie
  • Provincie Limburg
  • Citaverde College
  • Imkervereniging Horst en omstreken
  • Natuurrijk Limburg

Gegevens Symposium
Datum:     donderdag 17 september 2020 
Tijd:          10:00-16:00 uur
Locatie:    Provinciehuis Maastricht of mogelijk e-symposium

Aanmelden kan hier.

Ken je iemand voor wie dit symposium ook interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door!

 

Vorig artikel Help jij mee met hommels tellen?
Volgend artikel Potentie van bloemrijke bermen als nestelplek voor wilde bijen

Zoeken