Nieuwsartikelen

NATIONALE BIJENSTRATEGIE: ALLE NIEUWSARTIKELEN

Samen kunnen we meer: word jij onze 100e partner?

Met ruim 90 partners zijn we al hard op weg naar onze 100e partner. We breiden graag ons partnernetwerk uit. Want samen kunnen we meer doen voor bestuivers. En meer leren over bestuivers. Heb je interesse in het partnerschap van de Nationale Bijenstrategie (NBS)? Of ken jij een organisatie binnen jouw netwerk voor wie dit interessant kan zijn? We vertellen je graag wat partnerschap betekent. Wie weet begroeten we jou of jouw relatie als 100e partner op ons Bijenevent op 2 november!

Netwerk van partners, sluit jij ook aan?Logo NBS
Al 92 partners zetten hun handtekening onder onze strategie. Met ons netwerk van partners zetten wij ons dagelijks in voor het einddoel: in 2030 zijn er meer bestuivers in Nederland die meer bloemen en planten bestuiven.

Waarom partner worden?
Je wordt onderdeel van een mooi netwerk, dat zich inzet voor bestuivers. 

- Je doet kennis en inspiratie op via Kennisimpulsen Bestuivers & Groene Gewasbescherming en nieuwsbrieven.
- Je leert van en met partners op onze bijeenkomsten, waar ook regelmatig een expert bij aansluit.
- Je kunt zelf nieuwe samenwerkingen aangaan.
Je kunt voor vragen terecht bij een Helpdesk. Denk aan vragen over inrichting en beheer van landschappen voor wilde bestuivers.

Wie zijn straks jouw partners? Bekijk het overzicht van partners op onze website.

Wat vragen wij van jou?
Wij vragen jouw inzet voor (wilde) bijen. Dit doe je door één (of meer) projecten of initiatieven uit te voeren die bijdragen aan ons einddoel. Ons partnerschap kost geen geld. Jouw inzet voor jouw project is genoeg.

Initiatieven voor bestuivers
Wil je weten welke initiatieven onze partners uitvoeren? Bekijk onze inspirerende initiatieven in het Bijeninitiatievenfilter. Hierin kun je filters aan-en uitzetten om zo een handig overzicht te maken. Bijvoorbeeld van de verschillende bijeninitiatieven per provincie of per type initiatief of per terrein.

Nationale Bijenstrategie voor een betere leefomgeving
Bijen zijn belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Ze bestuiven 75% van ons voedsel. Helaas heeft de helft van de ruim 360 soorten bijen in Nederland het zwaar. Ze missen een goede nestelplek en voldoende voedsel. Daarom hebben ze hulp nodig.

De NBS werkt aan een betere leefomgeving voor de (wilde) bij. Ook andere bestuivers profiteren hiervan mee. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaf in 2018 het startsein voor dit initiatief.

Meer weten over de Nationale Bijenstrategie?
Wil je meer weten? Bekijk onze 3 flyers voor:

1.    Bedrijven
2.    Gemeenten, provincies en waterschappen
3.    Terreinbeherende organisaties

Of neem contact met ons op via nationalebijenstrategie [at] minlnv.nl. We horen graag van je.

Vorig artikel Doe mee met de Nationale Bijentelling op 15 en 16 april 2023!
Volgend artikel NK Tegelwippen voor gemeenten: tegel eruit en groen erin

Zoeken