Actueel

NIEUWS

Hommelsymposium gemist? Kijk hier terug!

Hommelsymposium gemist? Kijk hier terug!

5 maart 2021. - Op 20 en 27 februari vond het eerste online Europese symposium over hommels plaats: European Bumblebee Conference. Tijdens de twee digitale bijeenkomsten vertelden hommeldeskundigen uit diverse landen over uiteenlopende onderzoeken rond de ecologie en bescherming van hommels.

EIS Kenniscentrum Insecten organiseerde het congres in samenwerking met Naturalis. In totaal hebben ruim 800 mensen zich aangemeld om het symposium bij te wonen. In de chat konden de toehoorders vragen stellen aan de sprekers. De sprekers waren afkomstig uit België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Een paar van de onderwerpen die de revue passeerden waren: het voedselknelpunt voor hommels op bepaalde momenten van het jaar, de (lage) huidige waarde van weidevogelgebieden voor hommels, het nieuwe Nederlandse Meetnet Hommels en de diversiteit en bescherming van hommels in België.

Aan het einde van elke lezingenochtend waren er enkele korte presentaties van projectposters. De onderzoekers spraken vanuit landen van over de hele wereld, waaronder Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Mexico en India. Dit succesvolle online congres laat zien dat ook in de huidige tijd enerverende evenementen plaats kunnen vinden, en dat die enthousiaste onderzoekers en geïnteresseerden vanuit de hele wereld kunnen aantrekken. Alle lezingen zijn opgenomen en beschikbaar via www.bestuivers.nl/hommelsymposium. Het symposium werd georganiseerd in het kader van project HommelHulp, dat financieel mogelijk gemaakt is door Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte en Zabawas.

Hommelsymposium gemist? Geen nood! Alle presentaties zijn hier te zien. 

 

Vorig artikel Europese zweefvlieg strijdt tegen Europese wespen in Nieuw Zeeland
Volgend artikel Europese hommelgids: schrijf je nu in

Zoeken

Archief