Actueel

NIEUWS

Nieuwe bijenzoekkaart

Nieuwe bijenzoekkaart

3 april 2015. - Er is een nieuwe bijenzoekkaart beschikbaar voor 38 soorten bijen die veel in tuinen voorkomen. De illustraties zijn van Jeroen de Rond en van hoge kwaliteit. Van verschillende soorten zijn zowel mannetje als vrouwtje afgebeeld en van sommige ook verschillende kleurvormen (bijvoorbeeld lichte en donkere weidehommels). Achterop de zoekkaart staan teksten met beschrijvingen van de soorten. 

De zoekkaart is gedrukt op onscheurbaar, watervast materiaal (polyart) en dus bestand tegen veelvuldig gebruik. Hij is te bestellen voor € 1,50- (excl. verzendkosten) via eis@naturalis.nl

U kunt hier een PDF downloaden. Het formaat van de zoekkaart is echter zodanig dat hij niet handig printbaar is. De gedrukte versies zijn in acht slagen gevouwen (als 'leporello') en handig in en uit te vouwen.

De zoekkaart is uitgegeven door EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis, in samenwerking met Stichting Land van Wijk en Wouden en Stichting De Groene Motor. Uitgave werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.

Vorig artikel Determinatiewerk voor de Europese tubebijen
Volgend artikel Wilde bijen belangrijk voor Amerikaanse appels

Zoeken

Archief